NASLOVNICA    PANSION    RESTAURANT    AKTIVNOSTI    KONTAKT    POSEBNA PONUDA    KNJIGA GOSTIJU
                     

U blizini Kaštelira možete posjetiti male srednjevjekovne gradiće, koji je svaki za sebe jedinstven i prisustvovati raznim događajima.

U Motovunu se krajem srpnja održava međunarodni filmski festival posvećen filmovima nastalim u malim kinematografijama. Grožnjan je umjetničko središte sa brojnim radionicama i kolonijama. Obiđite galerije i poslušajte koncerte klasične glazbe i jazza. Mirni Oprtalj nudi zanimljive kulturno-povijesne znamenitosti, a susjedni Tar poznat je po fešti s tradicionalnom utrkom magaraca. U Višnjanu je zvjezdarnica, svjetski priznat centar praćenja malih nebeskih tijela. Posjetite “Astrofest”, susret ljubitelja astronomije.

Osim prekrasnog pogleda na more, u Vrsaru možete obići Kaštel-palaču, sakralnu zbirku u crkvi sv. Foške, baziliku sv. Marije od mora te park skulptura Dušana Džamonje, gdje su izloženi radovi najpoznatijih hrvatskih kipara. Vižinada u rujnu organizira rekreativni maraton “Parenzana-Istra MTB”, najmasovniji međunarodni biciklistički susret u Istri. Novigrad tijekom ljeta nudi koncerte klasične glazbe, nastupe klapa i plesnog folklora te koncerte jazz, blues, soul i bossa nova glazbenih izričaja.